Добър зъболекар в Бургас

Добър зъболекар в Бургас

Добър зъболекар в Бургас? – Как да го разпознаем?

Случвало ли ви се е да си говорите понякога с някой познат или приятел и единият от вас да попита – къде мога да намеря добър зъболекар?

Какво всъщност означава Добър Зъболекар?

На какви точно критерии трябва да отговаря той или тя, за да бъде припознат като такъв? Трябва ли да е по-млад или по-възрастен? Опитът ли е от най-голямо значение тука? Трябва ли да има много пациенти, постоянно да е ангажиран и много търсен? Може би рекламата и известността са определящи в този случай? Апаратурата ли е по-важна? тТрябва ли да притежава супер модерен кабинет или клиника? Цената на услугата ли ще определи някого като добър зъболекар? Или начинът, по който контактувам с пациентите, ще отличи много добрия зъболекар?

Възрастта/опитът

Възрастта не е определяща за това дали един зъболекар има опит и следователно е добър. Един по-млад зъболекар също може да е достатъчно опитен и да бъде разпознат като добър. Един доктор не може да има отлични познания във всяка една област в стоматологията, а те са 6. Повечето доктори се концентрират в 2-3 от тези специалности и в някои случаи работят нещо от някоя друга специалност. Ако им попадне случай, който не е по техните сили или с течение на работата разберат, че няма да се справят успешно, то те биха насочили пациента към конкретен доктор с точно определена специалност, който ще разреши проблема. Опитът не е гаранция, че не може да се направи грешка. Може да са доста по-малко грешките, но затова пък дори и една грешка може да е фатална, както и прекалената самоувереност, че всичко е по силите на един доктор.

Стремеж към развитие

Добрият доктор е човек натрупал опит, който не се задоволява с постигнатото, а се стреми да се доусъвършенства. Това е човек, който се интересува от новостите в своята специалност и следи как се развива стоматологията, ще се стреми да натрупа повече умения и познания, ще посещава повече практични курсове и лекции. Това е човек, който иска да подобри своята работа. Добрият зъболекар се стреми да използва по-модерна апаратура и по-новите методики на лечение, за да е по-ефективен в своята практика. Той не би се срамувал да се обърне за съвет към свой колега,ако прецени, че даден случай го затруднява. Добрият зъболекар ще насочи пациент към друг колега или доктор с конкретна специалност, за да не застраши успеха на лечението, за да не настъпи някакво усложнение.

Натовареният график

Има някои колеги които са затрупани с много работа, имат доста пациенти и за да си запише човек  час при тях е необходимо доста да се чака. Да, ако е наистина добър, тогава е съвсем нормално да има много пациенти. Но, ако е претрупан с много работа и е доста ангажиран, то докторът по-лесно и бързо ще се преуморява, лесно може да се допусне грешка и може да пропусне и да недогледа нещо в своята работа. Добрият зъболекар е този, който не би се стремял задължително да има много пациенти. Това е доктор, който ще си планира времето по най-ефективния начин, така че на всеки пациент да бъде отделено достатъчно необходимо време и да може да се свърши по-качествено работата.

Рекламата

Ако на билбордове, плакати, по радиото, телевизията и в интернет има много реклама на определен колега това означава ли, че зъболекарят е добър? Не е задължително една личност, продукт или услуга да бъдат определени като добри на базата на по-голямата известност. Добрият доктор е този, който е приключил успешно своята работа и пациентът е останал доволен. Добрият зъболекар разчита повече на похвалата от пациентите и на доброто впечаление, което е оставил у тях, на доброто отношение към всеки един човек.

Високата цена

Високата цена на определена услуга не означава автоматично високо качество, тя не определя дали един зъболекар е добър или не. Добрият зъболекар трябва да работи на достъпни цени, трябва да е склонен да прави отстъпки и да влиза в положението на един пациент, който може понякога да е финансово затруднен и да не може да си позволи някоя по-скъпа услуга.

Комуникацията

Начинът по който контактувам с пациентите ще ме отличи ли като много добър зъболекар? Доброто човешко отнешение към пациентите е от много голямо значение, вниманието, което се обръща, да се изслуша внимателно всяко едно оплакване, времето, което се отделя, за да се обясни една манипулация винаги остава добро впечатление в един пациент, създава се впечатлението, че докторът не е високомерен и се отняся към пациентите си като със равни. Добрият доктор е този, който следи развитието на един случай дори и след приключването на работата. Добър е този доктор, който проявява загриженост към пациент след някоя по-трудна или болезнена манипулация.

Аз дали съм Добър Зъболекар?

Със сигурност се старая и давам всичко от себе си, за да ставам все по-добър! Ако решите да се възползвате от моите услиги, съм на ваше разположение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

img

Време е да се усмихвате отново

КОНТАКТИ

РАБОТНО ВРЕМЕ

  • Понеделник 8:30 – 18:00
  • Вторник 8:30 – 18:00
  • Сряда 8:30 – 18:00
  • Четвъртък 8:30 – 18:00
  • Петък 8:30 – 18:00

ЗАПАЗИ ЧАС